De manueel therapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van klachten waarbij de gewrichten niet goed functioneren. Door de aanvullende opleiding die deze fysiotherapeuten hebben gevolgd, hebben zij zich met name gespecialiseerd in de behandeling van klachten gerelateerd aan de wervelkolom.

Om de gewrichten weer op de juiste wijze te laten functioneren gebruikt de manueel therapeut verschillende mobilisatie- en/of manipulatietechnieken. Een voordeel van de behandeling van de manueel therapeut is vaak dat er direct een vermindering van pijn en/of een toename van de beweging te voelen is.

Ook deze behandeling wordt over het algemeen ondersteund met adviezen op het gebied van houding en bewegen zodat het effect van de behandeling zo optimaal mogelijk is.

Hoewel veel mensen het snelle resultaat van de manuele therapie waarderen, zijn er ook mensen die deze behandeling ‘eng’ vinden. Dit komt mede door het gemak waarmee in films iemands nek omgedraaid wordt en vaak aangedikte berichtgeving in de media. Wij verzekeren u echter dat het manipuleren van gewrichten waarbij soms een klikkend geluid te horen is, een volkomen veilige manier van behandelen is. Onze manueel therapeuten hebben een uitgebreide opleiding gevolgd en beschikken over ruime ervaring om deze technieken goed en veilig toe te passen. Daarbij zullen zij ook altijd de afweging maken of deze behandelmethode ook in uw specifieke geval de beste methode is of dat er een andere aanpak vereist is.

Wilt u graag een afspraak maken met één van onze manueel therapeuten? Vul dan het contactformulier in of bel ons en vraag naar een afspraak bij Ron van der Weide of Liesbeth Koorn.