Hielspoor, achillespeesontsteking of tenniselleboog. Deze klachten hebben gemeen dat ze erg langdurig kunnen zijn en voor veel pijn en beperkingen kunnen zorgen. De behandeling van peesklachten bestaat in eerste instantie vaak uit het optimaal laten functioneren van alle gewrichten, rekoefeningen en het beperken van de belasting op de pezen. Helaas blijkt dit niet altijd voor voldoende resultaat te zorgen.

In onze praktijk hebben wij twee behandelmethoden tot onze beschikking om ook de langdurige of chronische peesontstekingen te kunnen behandelen, Shockwave en EPTE. Recent wetenschappelijk onderzoek toont steeds vaker de effectiviteit van deze behandelmethoden.

Shockwave

Shockwave therapie maakt gebruik van schokgolven die vanuit een behandelkop op de pijnlijke peesontsteking worden gericht. Hierdoor ontstaan er biologische veranderingen in en rond de geïrriteerde pees waardoor het weefselherstel wordt gestimuleerd. De stofwisseling wordt heel lokaal gestimuleerd en ook de circulatie wordt verbeterd. Hoewel de prikkel van buitenaf komt, wordt het lijf in wezen aangespoord om zelf van binnenuit te herstellen.

EPTE

Ook bij EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) wordt het lichaam gestimuleerd om lokaal weefselherstel te bereiken. Dit gebeurt door middel van een dun naaldje, welke in de ontstoken pees geprikt wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de echo, waardoor we altijd op de exacte plek van de peesklachten kunnen behandelen. Vervolgens wordt de naald kortdurende (minder dan 2 minuten) onder een zwakke stroom gezet waardoor er lokaal in het peesweefsel een reactie plaatsvindt en het herstel gestimuleerd wordt.  Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van EPTE Nederland.

Veelgestelde vragen

Is de shockwave of EPTE behandeling pijnlijk?

De meeste mensen geven aan dat de behandeling goed vol te houden is en alleen kortdurend onprettig aanvoelt. Uiteraard kan dit door iedereen verschillend ervaren worden. We zullen de intensiteit van de behandeling altijd afstemmen op uw pijnniveau.

Hoe snel heeft de behandeling effect?

Voor zowel de shockwave als de EPTE geldt dat er over het algemeen al veel pijnvermindering is na 4 tot 6 behandelingen. Het lichaam wordt aangespoord om lokaal te herstellen en hier heeft het natuurlijk wel even de tijd voor nodig. De pijn zal dus niet direct na de behandeling verdwenen zijn, maar veel patiënten geven aan dat de klachten tussen de behandelingen door al wel duidelijk afnemen.

Wat kost een shockwave of EPTE behandeling?

Wij beschouwen deze behandelmethodes als onderdeel van de reguliere behandelingen fysiotherapie. We brengen hier dus geen extra kosten voor in rekening. Vergoeding van de fysiotherapie behandelingen is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Waar kan ik een shockwave of EPTE behandeling krijgen?

Op maandag, vrijdag en zaterdag is ons shockwave-apparaat op de locatie Sportlaan beschikbaar. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt het shockwave-apparaat op de locatie Anne Franklaan ingezet.

De EPTE behandelingen vinden plaats onder echogeleiding. Dit is momenteel alleen mogelijk op de locatie Anne Franklaan.

 

Als u specifiek een afspraak wil maken voor één van deze behandelmethodes kunt u dat vermelden op het contactformulier, of vraag hier naar aan de telefoon. Wij zullen altijd samen met u bepalen of dit in uw geval ook daadwerkelijk de beste behandelmethode voor uw klachten is.