We spreken van orthopedische revalidatie wanneer er na een operatie van het bewegingsapparaat aan uw herstel gewerkt moet worden. Jongeren zullen hiermee te maken krijgen na bijvoorbeeld een meniscusoperatie, het vervangen van een voorste kruisband of herstelwerkzaamheden aan de spieren en pezen van de schouder. Op latere leeftijd moet u bijvoorbeeld denken aan een nieuwe knie, nieuwe heup of rugoperatie.

In alle gevallen is het zaak zo snel mogelijk goede fysiotherapeutische begeleiding te krijgen zodat blijvende belemmeringen zo veel mogelijk beperkt worden. Na deze operaties zijn er vaak bewegingen of activiteiten die u tijdelijk moet vermijden, maar dit wil niet zeggen dat u niets meer mag of kunt doen. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierin in iedere fase van uw revalidatie uitstekend begeleiden, van de eerste stappen tot aan het hervatten van uw sport of hobby’s. Hoewel behandelingen op de behandelbank aanvankelijk een onderdeel van de revalidatie kunnen zijn, is het toch met name de actieve oefentherapie die de boventoon voert. Uiteraard zijn voor een optimale revalidatie ook de huiswerkoefeningen die u dagelijks zelfstandig kunt uitvoeren onmisbaar.

De revalidatie vindt in principe plaats in onze oefenruimte. Indien het voor u echter onmogelijk is om naar de praktijk toe te komen is het in sommige gevallen mogelijk om de eerste paar behandelingen bij u thuis uit te voeren.

Wordt u binnenkort geopereerd en wil u graag zo snel mogelijk beginnen met revalideren, vul dan het contactformulier in of bel ons. U kunt dan met onze fysiotherapeuten bespreken wat in uw geval de beste route naar herstel is.