Voor de behandeling van duizeligheidsklachten bent u bij ons op de juiste plek. Onze praktijk is aangesloten bij Duizeligheidnet, dit betekent dat wij specialistische scholing hebben gevolgd bij het Kenniscentrum Duizeligheid van het Apeldoorns Duizeligheids Centrum (ADC) en behandelen volgens hun protocollen.

Twee op de tien mensen is de afgelopen maand duizelig geweest, onder ouderen is dit aantal zelfs nog hoger. Duizeligheidsklachten, balansstoornissen en evenwichtsstoornissen hebben vaak een grote impact op het leven. Ondanks de angst en de onzekerheid die u kunt ervaren, zijn gelukkig lang niet alle duizeligheidsklachten onbehandelbaar en is de oorzaak vaak relatief onschuldig.

Wat is duizeligheid en wat is balans?

U kunt uw balans houden wanneer uw ogen, uw spieren en uw evenwichtsorgaan alledrie bij elkaar kloppende informatie geven. Wanneer dit niet het geval wordt uw balans verstoord en kunt u duizeligheid ervaren. Dit kennen we ook wanneer er niet direct sprake is van een probleem. Denkt u maar aan de trein naast u die wegrijdt waardoor u het idee krijgt dat u zelf beweegt. Of snel rondjes draaien en plotseling stil staan waarbij uw evenwichtsorgaan u het idee geeft dat u nog doordraait.

Bij heftige, langdurige of regelmatig terugkerende duizeligheid in het dagelijkse leven is het verstandig om uw klachten een keer te laten beoordelen. Onder andere aan de hand van uw klachten, wanneer de duizeligheid optreedt en wanneer niet, hoelang de duizeligheid duurt, en een aantal tests, krijgen wij een beeld van de oorzaak en de behandelmogelijkheden.

BPPD

De meest voorkomende vorm van duizeligheid is BPPD, Benigne Paroxismale Positieafhankelijke Draaiduizeligheid. Een hele mond vol voor; “Goedaardige aanvallen van duizeligheid”. Bij BPPD zijn er kleine oorkristallen losgeraakt en in het verkeerde deel van het evenwichtsorgaan terecht gekomen, waardoor deze verkeerde informatie doorgeeft. Dit kan als gevolg van een val, een oorontsteking of gewoon spontaan gebeurd zijn. BPPD is relatief gemakkelijk te behandelen en vaak na 1 á 2 behandelingen zijn de klachten al voor het grootste deel verdwenen.

In sommige gevallen zullen wij het raadzamer vinden om u naar een KNO-arts of neuroloog door te verwijzen voor uitgebreid aanvullend onderzoek. Verdere behandeling van de klachten kan gewoon bij ons in de praktijk of bij u thuis plaatsvinden.

Wilt u graag een afspraak maken voor de behandeling van uw duizeligheidsklachten, vul dan het contactformulier in of bel ons.