De fysiotherapie richt zich met name op het helpen van mensen met houdings- en bewegingsklachten. Dit kunnen sportblessures zijn, maar ook klachten die ontstaan zijn tijdens het werk, een verkeerde beweging, door een ongeval of ziekte of simpelweg te maken hebben met het ouder wordende lichaam.

De fysiotherapeut geeft u adviezen, behandeling en begeleiding om u van uw dagelijkse belemmeringen af te helpen. Deze belemmeringen kunnen onder andere bestaan uit pijn, stijfheid, bewegingsangst, verminderde kracht of verlies van controle van de spieren. Voor de ene persoon betekent het opheffen van deze belemmeringen het pijnvrij naar het toilet kunnen lopen en voor de ander is het herstel pas compleet wanneer de marathon in minder dan 3 uur is gelopen. Kortom, u bepaalt de doelstellingen in overleg met de fysiotherapeut en samen werkt u hier naartoe.

De behandeling van de fysiotherapeut kan bestaan uit actieve oefentherapie, gewrichtsmobilisaties, rekking, massage of mobilisatie van de spieren. Ook Dry Needling bij spiergerelateerde klachten en Shockwave of ETPE bij chronische peesklachten behoren tot de mogelijkheden.  Afhankelijk van uw klachten zal worden bepaalt welke behandelvorm voor u het beste is.
Naast de behandeling in de praktijk zal u in veel gevallen geadviseerd worden om zelf een aantal ‘huiswerkoefeningen’ te doen voor een optimaal behandelresultaat en hiermee uw herstel te bevorderen.
De fysiotherapeut geeft u ten slotte ook adviezen hoe u het terugkeren van uw klachten het beste kunt voorkomen.